And I like large parties. They’re so intimate…

ehk kuidas Kristallking sai alguse. Üritusi ja sünnipäevi on mulle alati meeldinud mõelda ja planeerida, kuid oma “asja” ajamise idee tuli sünnipäeva planeerimisest teemal “The Great Gatsby”.


Kui minult küsitakse, et mis aastakümnendil ma tahaksin kõige rohkem elada, vastan ma alati 20ndates. See lihtsalt on nii minu stiil – suurepärane jazz muusika, kultuur, filmid, raamatud. Muidugi ka riietumisstiil - mehed ülikondades ja kaabudes, naised uhkeldasid sillerdavate kleitidega, kõpskingade ning glamuursete ehetega. Tänapäeval väljendub selline “toretsemine” teistmoodi, seega millegipärast eelistan ma 1920ndate aastate elulaadi.

Eriti meeldib mulle Charleston-stiili tants, millega minu armsad Serviti tüdrukud kindlasti nõustuvad. 

See oli pigem reegliks, et hooaja vältel valmis üks seda laadi tants. Vahest juhtus isegi rohkem kui üks! Seega kinkisid nad minu lahkumispeol sellise pildi.. 


 

Kuid tagasi teema juurde….

Seda päeva polnud raske leida, mil selles ajastus tahtsin aega veeta – minu 25. aasta sünnipäev. Muidugi oleks lihtne olnud teha lihtsalt 20ndate stiil, kuid kuna Gatsby filmi lummuses olin aastaid olnud, sai see antud juhul määravaks.

Pidu leidis aset eelmise aasta veebruaris, kuid korraldamise ning planeerimisega alustasin juba 2014. aasta suvel. Ettemõtleja, muretseja ja pabistaja olen ma alati olnud, aga mis puutub pidude korraldamisse, siis ma olen seda kõike mitmekordselt ning lisaks põnevil ja ärevil. Näpud sügelesid juba varakult ja alustasin koha otsimisega.

Selline stiil pani paika omad raamid, seega otsimine osutus üpris keeruliseks. Lõpuks jäin ikka oma liistude juurde ning kallis ämm (ehk minu teine ema) lubas kasutada oma imearmast elamist, mis sobis suurepäraselt minu väljamõeldud detailide ja dekoratsioonidega. Siit jälle punkt mida meelde jätta – vaadata esialgu enda kõrvale ja küsida eelkõige lähedastelt.

Järgmine etapp oli kutsete meisterdamine. Kahjuks mul paremat pilti pole, kuid siiski saate natuke aimu. Tegemist on kutsete tagaküljega. Eest käis kutse musta pitspaelaga lahti ning sees oli vastav info.

Ebayst tellisin suured numbri-õhupallid. Terve peopäev oli nendega muidugi tegemist, et kuidas pallid heeliumiga täis saada. Kõik oli mul muidugi välja uuritud, kuid need osutusid liiga suureks. Seega mu kallis Martin pidi veidi nendega vaeva nägema. Aga voilaa - täis nad said! :)

Siin on näha ka heade-soovide-raamatut

Lauale valisin kristallnõud (vanaema kullavarast) ning reserv.ee lehelt rentisin šampusepokaalid, mis sobisid stiiliga kokku. Valmistasin erinevad etiketid pudelitele ning sildid/viited ruumidele ja seintele. Tuba oli kaunistatud erinevate piltidega raamides, lillede ning küünaldega.


 


Kutsed andsin kuu aega varem külalistele kätte, et kõik saaksid mõtlema hakata kuidas vastavalt stiilile riietuda. Vahest on ikka hirm korraldades stiilipidu, et kas kõik tulevad ikka “mänguga” kaasa, kuid ma ei kahelnud seekord kordagi. Järgnevalt näete miks…. 
                                   

                                       Tagaplaanil näete õhtu jooksul toimunud pokkeriturniini

Minu riietus valmis küll minu disainitud, kuid kalli ema käe all. Selliseid “mina-disanin-sina-õmbled” projekte on meil minevikus küll ja veel olnud, seega see koostöö sujus meil üpris hästi. Kindlasti tuleb nendest projektidest ka tulevikus juttu.Õhtu jooksul käis ringi “külalisteraamat”, mida ma päris nii ei tahtnud nimetada, sest pigem oli see heade-soovide-raamat. Selle disainis ja meisterdas mitu kuud minu õde Maris. See oli ja on sellest peost mulle kõige armsam mälestus… seda on nii hea lugeda juba praegu. Kindlasti jääb see minu raamatute arhiivi elu lõpuni.

 


Pärast seda päeva sain lähedastelt väga positiivset tagasisidet ning just siis hakkas see pisikene pallikene veerema……

 

Aitäh minu armsatele sõbrannadele ja sõpradele, kes tulid ja tegid selle päeva nii glamuurseks, ilusaks ja kauniks!


Jällenägemiseni,
Karis

Pildid: Anett Hallap

Eelmine
Tere, Mina olen Karis!
Järgmine
igast küljest uut moodi

Lisa kommentaar

Email again: